De Postcode Loterij helpt!

VluchtelingenWerk Nederland is al jaren partner van de Nationale Postcode Loterij. Elk jaar ontvangen wij een belangrijke bijdrage van de grootste goededoelenloterij van Nederland. Deze bijdrage zetten wij in voor de begeleiding van vluchtelingen tijdens hun asielprocedure en bij hun integratie in Nederland.

 • Samen 30 jaar een warm hart voor vluchtelingen

  De Nationale Postcode Loterij bestaat in 2019 al 30 jaar. Al sinds het begin steunt de Loterij het werk van VluchtelingenWerk en zijn wij partners. Ontzettend fijn dat zij ons werk voor vluchtelingen mede mogelijk maken!  Bekijk het filmpje waarin ambassadeur van VluchtelingenWerk Mo Hersi op bezoek gaat bij een aantal vrijwilligers van het eerste uur. Alle medewerkers en deelnemers van de Postcode Loterij bedankt voor jullie steun!

  Vrijwilligers van het eerste uur in het zonnetje

 • Rechtvaardige wereld

  Goed Geld GalaTen minste 40 procent van de inleg van de Postcode Loterij gaat naar organisaties die zich inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld. VluchtelingenWerk Nederland is al sinds de oprichting in 1989 vaste beneficiënt van de Postcode Loterij. Met het geld dat wij ontvangen, is onze onafhankelijkheid gewaarborgd en kunnen we ons werk voor vluchtelingen handen en voeten geven!

 • Gouden Wimpel voor Kanjer van VluchtelingenWerk
     

  In samenwerking met de Postcode Loterij zijn er een aantal speciale afleveringen gemaakt van het televisieprogramma 'Kanjers van Goud'. In dit programma worden gewone Nederlanders die zich inzetten voor anderen verrast met een Gouden Wimpel. In 2016 werd Claire Korspershoek onze Kanjer van Goud. Claire neemt ons mee naar de vier verschillende noodopvanglocaties in Amsterdam. Een van de locaties is op de Marnixstraat, in een voormalig bejaardentehuis. Daar woont de Syrische Ziad. Claire en Ziad vertellen over de impact van de vlucht en opvang in Nederland. 'De bewoners hebben verschrikkelijke dingen mee moeten maken, nog maar zo kort geleden. Dat had ons ook kunnen overkomen', vertelt Claire. Voor ze in de noodopvang aan de slag ging, werkte ze jarenlang als vrijwilliger van VluchtelingenWerk op Schiphol. Ze helpt vluchtelingen onder andere door hun vragen te beantwoorden en hen te vertellen wat ze kunnen verwachten.

  Kijk meer:

  Korte portretten van Claire en Ziad

 • Steun voor bijzondere projecten

  De Nationale Postcode Loterij geeft ook extra steun voor bijzondere projecten en begeleiding.

  Startbaan

  Zo heeft de Loterij drie jaar het project Startbaan gefinancierd. Startbaan was een gezamenlijk project van VluchtelingenWerk Nederland en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Vluchtelingen zijn gemotiveerd en willen dolgraag aan de slag, maar in de praktijk blijkt de afstand tot de arbeidsmarkt vaak groot. Door de inzet van 210 vrijwillige jobcoaches van Startbaan, werd die afstand in korte tijd overbrugd. Niet de beoogde zeshonderd, maar 789 vluchtelingen traden toe tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarmee bewijst Startbaan dat investeren in de arbeidsparticipatie van vluchtelingen loont.

  Meer lezen en kijken:

  Bekijk hier in één oogopslag de resultaten van project Startbaan. Voor een uitgebreider overzicht van onze mijlpalen, bekijk dan ook onze resultatenfilm hieronder:

  De resultaten van startbaan: wat hebben we bereikt?

  De Werkelijkheid

  In 2010 kregen Stichting De Vrolijkheid en VluchtelingenWerk Nederland een extra bijdrage voor het project De Werkelijkheid. De opdracht van dit project was de kracht van vluchtelingen zichtbaar maken en nieuwe verbindingen tot stand brengen. Zo leerden vele vluchtelingkunstenaars hoe ze kunst in kunnen zetten in het bedrijfsleven en de samenleving. Daarnaast werden overal in Nederland projecten uitgevoerd in of bij asielzoekerscentra. Daarbij bleken kunst, sport en taal hele goede manieren om voorheen gescheiden werelden met elkaar te verbinden.

 • Samen aandacht vragen voor vluchtelingen

   

  VluchtelingenWerk maakt samen met de Postcode Loterij filmpjes om aandacht te vragen voor vluchtelingen en het werk dat VluchtelingenWerk doet. Deze filmpjes worden uitgezonden tijdens programma's zoals 'Eén tegen honderd' en 'Miljoenenjacht'. Zoals het filmpje hieronder, over gezinshereniging. De duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk helpen onder andere door vluchtelingen te ondersteunen bij de hereniging met familie die nog in het buitenland woont. Daardoor kunnen zij eindelijk samen leven in veiligheid.

  Gezinshereniging: samen leven in veiligheid

 • Ook meedoen met de Postcode Loterij?

  Ga naar de website van de Nationale Postcode LoterijDoor mee te doen met de Postcode Loterij steunt u VluchtelingenWerk Nederland en veel andere goede doelen. Ten minste 40 procent van uw inleg komt ten goede aan organisaties die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur. Door mee te spelen met de Postcode Loterij geeft u dus niet alleen uzelf een kans op mooie prijzen, maar maakt u de wereld ook een beetje mooier. Meer weten of meedoen? Kijk op www.postcodeloterij.nl of bel 0900 - 300 1500 (50 cent per gesprek, bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur. maandag t/m vrijdag en zaterdag van 10.00 en 16.30 uur).

  Postcode Loterij op social media

  De Postcode Loterij is ook te vinden op Facebook en Twitter:

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: