Begeleiding bij taal en inburgering

Begeleiding bij taal en inburgering

Diverse projecten en duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving.

Inburgeren

Mensen die voor lange tijd met een verblijfsvergunning in Nederland komen wonen, moeten Nederlands leren en weten hoe de samenleving in elkaar zit.

Nederlands in de praktijk 

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt. Onze vrijwilligers zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal.

Alles over wijzigingen inburgeringswet 2022

In 2022 wordt de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat VluchtelingenWerk hiervoor -mede dankzij de vele vrijwilligers- een goede schakel is tussen vluchteling en overheid. Maar wat gaat er precies voor gemeenten veranderen?

Inburgeraars aan het woord

Ben je benieuwd naar de ervaringen van inburgeraars? Wij spraken vluchtelingen in de inburgeringsschool van VluchtelingenWerk in Spijkenisse. Zoals Bana (24) uit Eritrea die met liefde vrijwilligerswerk doet in het ziekenhuis. Dolgraag wil ze later met ouderen werken.

Lees haar verhaal >>

De Participatieverklaring

De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering. Hiermee geven vluchtelingen aan dat ze het belangrijk vinden om te integreren in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk heeft workshops ontwikkeld waarin de participatieverklaring wordt uitgelegd.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: