Vluchtelingen begeiden naar een baan

Begeleiding naar werk

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk een baan. Om goed te integreren en mee te draaien in de samenleving, is het hebben van werk van essentieel belang. Toch is het voor vluchtelingen vaak lastig om aan een baan te komen. VluchtelingenWerk helpt hen op weg.

Samen bouwen we aan de toekomst

Dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij vluchtelingen helpen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Help jij ook mee met een gift, zodat vluchtelingen kunnen bouwen aan een leven in veiligheid?

Ja, ik help ook mee!

Project VIP van VluchtelingenWerkProject VIP

Toetreden tot de arbeidsmarkt betekent drempels overwinnen: de taal leren, inburgeringsexamen halen, een nieuw netwerk opbouwen, een baan zoeken. En bekend raken met de Nederlandse (werk)cultuur. Project VIP, Vluchtelingen Investeren in Participeren, ondersteunt vluchtelingen hierbij, zodat ze volwaardig en duurzaam kunnen deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.

Het project VIP is eind 2020 ten einde gelopen, maar de ontwikkelde VIP-methodiek is succesvol gebleken en wordt waar mogelijk in onze begeleiding naar werk verder ingezet. In de folder Samen op weg naar werk leest u uitgebreid over VIP: over de aansluiting bij gemeenten en werkgevers, de methodiek en de resultaten.

Onze arbeidscoachesOnze arbeidscoaches

Onze vrijwillige, getrainde arbeidscoaches helpen vluchtelingen bij het vinden van een baan of vrijwilligerswerk. De arbeidscoaches steken tijd en aandacht in het leren kennen van de vluchteling. Samen kijken ze naar de wensen en ervaring van de vluchteling.

 een vluchteling in dienstSamenwerking met werkgevers: een vluchteling in dienst

Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk gaan. Maar dan moeten zij wél een kans krijgen. Het in dienst nemen van vluchtelingen kan extra begeleiding met zich meebrengen, maar geeft je bedrijf veel terug. Wil jij vluchtelingen een kans geven?

Samenwerking met bedrijvenSamenwerking met bedrijven

Wij kunnen en willen ons werk niet alleen doen. Wil jij als bedrijf iets betekenen voor vluchtelingen en/of onze organisatie? Wij werken graag met je samen.

Samenwerking met gemeenten

Samenwerking met gemeentenOm vluchtelingen voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt, is een goede afstemming met gemeenten essentieel. De gemeente is immers verantwoordelijk voor het aanbod van participatie-activiteiten die het vinden van een baan bevorderen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: