VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. 

Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied bestaat uit tientallen gemeenten van Bergen op Zoom tot Zaltbommel, van Den Bosch tot aan Heerlen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers en vluchtelingen, niet in materiële zin. In principe doen wij daarom niet mee aan inzamelingsacties van goederen. Simpelweg omdat we de spullen niet kunnen opslaan en uitdelen.

Zuid-Nederland

Uitgelicht | Regio

dinsdag 9 november 2021

Deze week is de gemeente Heusden een minibieb rijker. Maar niet zomaar een minibieb. Een bieb met een actueel thema: vluchtelingen.

maandag 8 november 2021

Docente Anita Houwers heeft met een groepje mensen uit de inburgeringslessen een uitstapje naar Den Haag gemaakt met de groep. Anita: "Ze...

donderdag 7 oktober 2021

Dtv heeft in september en oktober 2021 in 4 weken tijd de documentaire 'Een Nieuw Thuis' uitgezonden. In deze vierdelige documentaire...

Projecten

Bekijk hier onze succesvolle projecten gericht op bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Projecten die stuk voor stuk zorgen voor ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen en een bijdrage leveren aan iemands verdere ontwikkeling in Nederland.

Vacatures

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers of stagiairs. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop om beschikbare functies te zoeken jouw gemeente.

Contact

Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Nederland
Kronehoefstraat 19
5612 HK Eindhoven 
Route 
info-zuid@vluchtelingenwerk.nl
T 040-243 30 10

Locaties van Zuid-Nederland

Werkgevers
Coördinator Arbeidsparticipatie
Joep van Meurs
jvanmeurs@vluchtelingenwerk.nl

Voorlichting en lespakketten
Suzanne de Rooij
Voor scholen
Voor organisaties

Zelfstandige terugkeer
Martijn van Gogh
mvangogh@vluchtelingenwerk.nl

Inburgering
Zoekt u informatie over Inburgering? Klik hier
inburgering-zuid@vluchtelingenwerk.nl

Like ons op Facebook